Nyheter

KVINNODAGEN: Hon är misstänkt för mordförsök och massor av grova brott

Åtal väckt mot kvinna för försök till mord, grov mordbrand, grova ekonomiska brott.

Åklagare har på internationella kvinnodagen väckt åtal mot en kvinna för grov mordbrand samt försök till mord i Piteå för tre år sedan. Kvinnan åtalas också för grovt bedrägeri och grov urkundsförfalskning.

En yngre kvinna åtalas för att en natt i april 2016 satt eld på ett flerfamiljshus i Piteå där hon och hennes sambo bodde. I fastigheten fanns vid brandtillfället flera andra personer. Fastigheten brann ned till grunden men ingen person skadades allvarligt.

– Hon har också skaffat olika giftiga ämnen och på så sätt försökt förgifta sin sambo med dessa. Han fick uppsöka vård för sina symptom. Jag påstår att både gifterna och branden syftade till att döda sambon, säger kammaråklagare Ulla-Karin Lindström i ett pressmeddelande.

Kvinnan åtalas också för att ha använt sambons identitet och att i hans namn, utan att han visste om det, tagit olika lån och krediter samt fått ut försäkringspengar till sammanlagt höga belopp. Kvinnan var i inledningsskedet av utredningen häktad, men häktningen hävdes sommaren 2016.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook