Debatt Opinion

”Lägg ner euron, sätt stopp för tokerierna i Bryssel”

”Lägg ner euron, sätt stopp för tokerierna i Bryssel”, skriver Lars-Håkan Halldin i ett inlägg på Höglandsnytt Debatt på tal om eurokrisen och extraskatten på cypriotiska bankkonton.

[adrotate banner=”6″]

Lägg ned Euron detta spektakel kan inte fortsätta. Stat efter stat går under. Portugals befolkning utvandrar till  Moçambique, Spanien har en ofattbart hög arbetslöshet, Grekland totalt under isen och Italien står på tur. Återställ konkurrenskraften.

Det kommer kosta att lägga ned Euron. Troligen kan väl Tyskland behålla den som betalmedel kanske Holland och Österrike. Finnarna vill helst slippa eländet. Det kommer bli mycket dyrt. Framförallt valutornas värde kommer spegla kostnaden mer än något annat. Resteuron kommer bli dyr medan de återförda valutorna blir billiga, mycket billiga.

Konkurrenskraften återställs. En sak kommer hända. Näringslivet som talat sig varma för Euron de kommer flytta produktion omgående till de så kallade billighetsländerna. Så var det med det stödet till Euron

Pinsamheterna på Cypern avlöser varandra. Nu inser byråkraterna i Bryssel att plundra privat egendom inte är möjligt. En dyrköpt lärdom. Men de fortsätter på den inslagna linjen, nu skall rika och näringsidkare plundras.

Sätt stopp för tokerierna

Sätt stopp för tokerierna i Bryssel. Nu skall man undanta de som har under 100 000 Euro, det vill säga upp till insättargarantin. Ibland undrar jag, har Bryssel förståndet under armen? Man garanterar från statens sida att insättarna skall skyddas i banksystemet. Sedan när staten behöver pengar då bryr man sig inte om insättarskyddet.

Nu skall de som har högre belopp straffbeskattas med kanske 15 – 20%. Då är den intellektuella kollapsen total. Vad man gör, man straffbeskattar dem som är näringsidkare och som har ett högt rörelsekapital eller egenfinansiering av investeringar…

När jag bläddrar i Moderata pamfletter om Svensk och Europisk politik är ett uttryck återkommande höga skatter är skadliga för ekonomin både i välfärdsstater men i synnerhet stater med problem eller under utveckling. Men Borg och Reinfeldt, det är just vad ni gör ute Europa bankar igenom höga skatter som dödar ekonomin och späder på arbetslösheten. Alltid mer av det som är tokigt.

Brännelund – Eksjö 

Lars-Håkan Halldin, en äkta och oberoende centerpartist

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook