"Lägg spelpengarna på pensionen – bli miljonär till 65-årsdagen" | Höglandsnytt
Debatt Opinion

”Lägg spelpengarna på pensionen – bli miljonär till 65-årsdagen”

”Det är ett betydligt säkrare sätt att bli miljonär och att trygga sin ålderdom än att sätta sitt hopp till en Triss-vinst”, skriver Jönköpings läns LO-Folksamkommitté i ett inlägg på Höglandsnytt Debatt.

Svenskarna spelar för mer pengar än vad vi lägger på privat pensionssparande. Svensken lägger i genomsnitt 450 kronor på spel varje månad. Om motsvarande summa istället lades på pensionssparande kan man bli miljonär lagom till pensionen

Många spelar på Lotto, Tipset och V75 i hopp om att någon gång kamma hem storvinsten, trots att chansen för detta är mycket liten. Att bli miljonär genom att spara pengar är det däremot inte många som tror på. En ny SIFO-undersökning  som Folksam gjort visar att 87 procent av svenskarna tror att det är svårt eller omöjligt att spara ihop till en miljon kronor.

Men om de ca 450 kronor som svensken i genomsnitt lägger på spel per månad istället skulle sparas i en pensionsförsäkring i 45 år, så kan man faktiskt bli miljonär lagom till pensionen.

– Många tror att det är helt ouppnåeligt att spara ihop till en miljon, men om man kan avsätta 400 eller 500 kronor i månaden i ett långsiktigt sparande så behöver det inte vara det. Det är ett betydligt säkrare sätt att bli miljonär och att trygga sin ålderdom än att sätta sitt hopp till en Triss-vinst.

Dan Mattsson, ombudsman
LO-Folksamkommitten, Jönköpings

[adrotate banner=”6″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook