Eksjö Höglandet Jönköpings län Nyheter

Lägst arbetslöshet i Eksjö kommun

Eksjö kommun har lägst arbetslöshet av Höglandskommunerna, enligt statistik från Arbetsförmedlingen för mars månad. 6,3 procent är arbetslösa i Eksjö kommun och det är under länssnittet. Arbetslösheten i Vetlanda kommun är 6,6 procent.

genomsnittsarbetslösheten bland länets kommuner är 7,0 procent och där hamnar också Sävsjö kommun. Bara Jönköping (6,3 procent) och de välmående förorterna Mullsjö (6,2) och Habo (4,0) har lägre arbetslöshet än de tre Höglandskommunerna.
oroväckande är dock att arbetslösheten ökat avsevärt i både Sävsjö och Vetlanda kommuner jämfört med mars ifjol. Arbetslösheten i Vetlanda kommun låg då på under 6,0 procent.

Arbetsförmedlingens analys ser dyster ut. Det är Fler utan jobb, färre nya platser och fler nya inskrivna jämfört med förra året.
”Vi ser nu allt tydligare tecken på den försvagning av arbetsmarknaden som vi signalerade för i höstas”, säger Claes Svahnström, chef för Arbetsförmedlingen Nässjö, i ett pressmeddelande.
Nässjö kommun har näst högst arbetslöshet i länet 8,8 procent (Tranås ligger högst med 9,5 procent).
Noteringen för Nässjö kommun är dock bara lite över riksgenomsnittet vilket tyder på att arbetsmarknadsläget är jämförelsevis bra i Jönköpings län jämfört med övriga Sverige. Bara Hallands, Stockholms och Uppsala län har lägre arbetslöshet.

[adrotate banner=”6″]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]

 

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

One Comment

  1. Visst, statistik är statistik.
    Det intressanta är hur stor procent av Eksjöfödda ungdomar som lämnar stan för att söka jobb på annan ort jämfört med intilliggande kommuner.
    Jag misstänker utan att ha belägg att många unga lämnar Eksjö och därmed sjunker arbetslösheten i Eksjö.
    I andra kommuner kanske ungdomar trivs bättre och klamrar sig fast i ”sin stad”

Kommentarer avstängda