Läkaren ville inte operera – patient blödde ihjäl istället | Höglandsnytt
Jönköpings län Toppnyheter

Läkaren ville inte operera – patient blödde ihjäl istället

Sjukvården i Jönköpings län har nu granskats av Inspektionen för vård och omsorg efter att en patient blött till döds och efter att en kirurg valt att inte operera patienten.

Inspektionen för vård och omsorg bedömer att Region Jönköpings län har fullgjort sin skyldighet att utreda och anmäla händelsen, att slutsatserna är rimliga och adekvata och att det inte finns några särskilda omständigheter i utredningen som kräver ytterligare åtgärder. Ärendet avslutas.

Anmälan gäller en patient som behandlades med dialys. Vid några tillfällen uppstod kraftiga blödningar från den så kallade dialysfisteln, ingången i blodbanan som är nödvändig för att få dialys. I samband med blödning från fisteln uppstod ett sår som inte läkte.

”Blödningarna hade kunnat stoppas med enkla åtgärder men vid bedömning av kärlkirurg avstod man från ytterligare åtgärder. Det uppstod en ny och mycket stor blödning som patienten avled av”, berättar Axel Ros, chefläkare och ansvarig för lex Maria i Region Jönköpings län, i ett pressmeddelande.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook