Kultur Nyheter Vetlanda

Lämnar politiken i Vetlanda – blir rappare

”Man är rädda för ungdomar och deras tankar”, säger ungdomspolitikern Christian Janér (m) om politiken och moderaterna i Vetlanda kommun. Nu väljer han rapmusiken istället.

Christian Janér hade stora planer för Alliansen i Vetlanda kommun och startade organisationen Ung Allians tidigare i år. Hårdsatsningen stötte dock på motstånd visar det sig.
”Jag fick inte så mycket tillbaka om jag ska vara helt ärlig. Jag känner mig inte välkommen i Vetlandamoderaterna”, säger Christian Janér till Höglandsnytt.

Vetlanda kommun styrs politiskt av en så kallad ohelig allians av socialdemokraterna, centern och moderaterna. Riksplanets Allians har stora svårigheter att få till ett samarbete på lokal nivå i Vetlanda.
Nu lämnar Christian Janér politiken men inte för gott.
”När jag kommer tillbaka in i politiken så kommer jag personligen ta fram unga personer tidigt i kommunpolitiken, detta är inte fallet i Vetlanda kommun, man är rädda för ungdomar och deras tankar. Detta är väldigt tragiskt och inte alls bra för demokratin och yttrandefriheten”, säger Christian Janér.

Nu är det alltså rap-musiken som gäller under artistnamnet Janeer Katell. Första albumet Svar på tal håller på att spelas in med hjälp av beat-experter och en sångare från Eksjö.
”Jag sjunger på svenska och skriver egna texter om saker som jag har varit med om, när man vill lyckas med nåt men samtidigt så trycker andra personer i samhället ner en till förlorarnas gränd”, berättar Christian Janér.

[Henrik Simonsen]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

7 Comments

 1. Förlorarnas gränd? Vad är nu detta? I mina öron låter det som ”Buääää, jag får inte som jag vill, Buääää”, dvs bortskämt. Du menar alltså att om man inte får som man vill och inte kan handskas med och ta motstånd så är man en förlorare?
  Har du en enda aning om hur många i Sverige idag som heller inte får som de vill? Hur många som tvingades TIGGA julmat och julklappar till sina barn? Har du en aning om vad den vanligaste önskan var hos de som sökte hjälp hos välgörenhetsorganisationerna? Nä, jag trodde väl inte det! Det var INTE att få spela in en skiva om hur orättvist allt är i alla fall, utan det var KLÄDER till sina barn så att de kunde vara med sina kompisar utomhus.
  Tack Moderaterna för er ”arbetslinje”, den har verkligen gjort avtryck.

 2. Janér, du gör rätt. Moderaterna i Vetlanda styrs av ett inkompetent vice kommunalråd. Att tidigare varit biljettförsäljare på SAS är dessutom ingen merit. Ordförandeskapet som denne besitter i Personal- och organisationsutskottet missköts, det vet de flesta vid det här laget. Anställer kompisar som han haft på SAS, utredningar som kostar onödiga skattepengar. Kostade pengar som inte varit till någon nytta, en kommunchef som han föser framför sig som tvingas gå i dennes ledband. Moderater som alierar sig med socialdemokrater löser inte moderaternas framtid i Vetlanda kommun.
  Jag förstår att du måste lämna moderaterna och att du inte får någon stöttning av dina moderata ”ungdomskamrater” , Håkansson, fullm ordf Rydén som fortsätter med sitt orealistiska projekt Kulturhus i Vetlanda (när ska Rydén inse verkligheten och sin begränsning och istället satsa på prioriterad verksamhet, skola, vård och omsorg) och handlare Carl-Axel Bengtsson utan kontakt med verkligheten. Nog hade man kunna haft lite förhoppning när Carina Bard kommit in i kommunala verksamheten men hon vågar tydligen aldrig använda sig av eget förnuft då hon ständigt slaviskt följer partipiskan. Moderater vågar inte gå mot vice kommunalrådets socialdemokratiskt influerade politik. Detta är tydliga exempel på förödande underkastelse, Inger inget hållbart förtroende inför nästa kommunalval.Med nuvarande politiska uppsättning av moderater finns ingen plats i kommande kommunledning!
  Vetlandabo

 3. Och det nya moderata ”stjärnskottet” i Barn- och Utbildningsnämnden som tidigare har gjort en anmälan till Skolinspektionen… Mot Vetlanda kommun!!! Hur lämplig är hon som vice ordförande? Förstår hon hur mycket nästa 400 miljoner är och hur de ska förvaltas på bästa sätt???! Huenamej, vart är Vetlanda kommun på väg?

 4. Nu när vi började högstadiet (7:an)
  och vi nu fyllt 14 år, så är vi inte mogna att
  förstå politik!
  Så jag eller Christian bör mogna innan vi tar över Vetlanda modraterna.
  Musik och rapp är bättre för oss som är 14 bast.

 5. Det ”stjärnskottet” har dessvärre satts på den stolen då andra moderatpolitiker saknats!
  Lämpligheten kan verkligen ifrågasättas då hon gick ut i media och förklarade att skolan ej behövde några ytterligare resurser.
  Vad vet hon om skolan och våra barns verklighet?
  Så talar ett moderat ”stjärnskott” i Barn – och Utbildningsnämnden!
  Hon gillar mera att bli partipiskad! Kan det månne smaka gott?

  Lyssnande förälder vid KF:s debatt

 6. Det är ju bara djupt tragiskt med en sådan genomrutten behandling av en ung förmåga som lägger ner hjärta och själ i att göra något bra. Moderaterna borde omfamna och uppmuntra sådant engagemang istället för att kväva det!

  Jag hoppas att Janér förstår att det är trötta kommunpolitiker och inte han det är fel på, det finns gott om tid för dig i framtiden. Samla röster nu och sätt gamlingarna på plats i ett allmänt val. Det behövs friska fläktar i kommunpolitiken för att vädra ut gubbar och tanter med mer egenintresse än genuint engagemang för folket. Det här är bara pinsamt, för dem.

  Kör hårt!

 7. Maken till inskränkt och mer stofilaktigt beteende när det gäller dessa politiker i Vetlanda får man nog leta efter . Men sim sagt svinhugg kommer alltid igen , så stå på dig Christian!K

Kommentarer avstängda