Landsbroborna vill hjälpa flyktingar – oroliga för barnen | Höglandsnytt
Nyheter Vetlanda

Landsbroborna vill hjälpa flyktingar – oroliga för barnen

Flera Landsbrobor är villiga att hjälpa de asylsökande med läxläsning, sällskapsträffar och midsommarfirande men de är oroliga för barnen.

Det är redan inplanerat ett midsommarfirande utanför Trycket och andra aktiviteter.
Migrationsverket undanber sig däremot Landsbrobors önskan om att skänka möbler och kläder.
Flera Landsbrobor är oroliga för barnen i huset precis intill genomfartsvägen Sävsjövägen med mycket tung trafik.
”De kommer att bli överkörda”, varnar en Landsbrobo.

Migrationsverkets t f enhetschef Liselotte Ingesson – Politis är medveten om problemet men menar att det är upp till föräldrarna att ta ansvar för sina barn och att barnen nog kan vara van vid trafik från sina hemländer.
[adrotate banner=”6″]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]
[adrotate banner=”34″]

 

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

6 Comments

 1. Ja det blir inget annat än att Landsbroborna får bygga en väg utanför samhället? Så inte att de små liven blir drabbade? Och helst borde det finnas ett lokalt Poliskontor i Landsbro också, som kan övervaka detta?? Ja det finns ingen ände på Eländet???

 2. Oroliga för barnen!?

  Tillåt mig gapflabba, det tyder på mycket låg intelligensnivå men samtidigt så blir man inte förvånad att kommentarer som detta kommer ifrån orter som Landsbro och liknande där dagens höjdpunkt är Limpa-mackan och kaffet.

  Dessa s.k. ”barn” är mera street-wise och vana vid trafik än vad 1000 Landsbro-bönder någonsin kommer att bli, även om de skulle försöka. Storbarnen kommer från områden med högt trafikerade vägar av militärfordon, där det är ren vardag att se sin granne bli nedskjuten eller sin syster dagligen gruppvåldtagen av militär eller milis och så tror Klabbarparn i Landsbro att ”det klarar de aldrig och de kommer att bli överskörda”.

  Jag tror mera på att de ska vara oroliga för att själva inte bli överkörda… tidsstämpla gärna denna dag så kan jag med garanti säga att inom 6 månader så kommer det hända minst en allvarlig incident med kroppsskada och där ett av Storbarnen har varit medverkande.

  Det är inga barn i åldern 0-9 år som vi i sverige tror när vi läser ordet barn…

  Bye Bye Landsbro,

 3. Herregud alltså! Föräldrarnas ansvar???? Migrationsverket utsätter asylsökande och deras barn för fara men tar inget ansvar om det händer något. Jag kanske inte alltid tycker om invandrare (beroende på hur de beter sig) men att göra som migrationsverket skulle jag aldrig göra. Veta om problemet och nonchalera det och påstå att det är förälderns egna ansvar! Det är erat ansvar vart ni placerar dem och åtgärdar sånt som är farligt. Ni borde skämmas och jag hoppas att ni blir stämda om det händer en olycka.!

 4. Ett riktigt stort JÄTTE TACK till alla hyggliga och omtänksamma människor i Landsbro som har hjärtat på det rätta stället.
  Det var precis så här jag hoppades att flyktingarna skulle bli mottagna, på ett positivt och hjälpsamt sätt av de flesta Landsbrobor. Därför är jag i dagsläget OERHÖRT STOLT över alla er i Landsbro som så helhjärtat vill engagera er för att på bästa sätt hjälpa dessa stackars människor.
  Jag hade lite på känn att ni I Landsbro måhända skulle ställa upp, och vad innerligen glad jag blir då mina förhoppningar inte kom på skam.
  Själv så föddes jag och växte upp i Landsbro, Sävsjöv 9, men jag har då jag åkt upp till Landsbro alltid sagt att jag skulle åka hem och nu har jag ännu större anledning att känna mig som hemma de gånger jag besöker Landsbro, vilket kommer att ske någon gång efter Midsommar.

 5. Tommy,

  Gör som du säger och inte som Svålen Reinfeldt som inte lever efter hur han lär då!

  FLYTTA TILLBAKA till LANDSBRO istället för att skriva dina löjliga memoarer här

  1. Ja du johan ”Anonym”, då ska du få i uppgift att hitta en BOSTADSRÄTTSLÄGENHET, alltså ingen villa, i något så när samma storlek som den jag bor i nu. En rymlig 3:a på ca 100 kvm i Landsbro, mån avg inkl V.o.V högst 4000 :-.
   Jag har under flera års tid noga följt utbudet av bostäder i Landsbro via Hemnet, men ännu inte kunnat finna vad jag sökt.
   Men jag tror inte du innerst inne skulle gilla om jag flyttade tillbaka till Landsbro. Emedan jag och uppenbarligen många andra redan boende i Landsbro är dig vida överlägsen empatiskt då vi är, och troligen alltid har varit humana. Vilket man med bästa vilja i världen inte kan anklaga dig att för närvarande vara, möjligen skulle du kunna bli det med ett förändrat sinnelag.
   Slutligen några memoarer har jag aldrig någonsin tänkt mig publicera på Höglandsnytt, och då mina memoarer vare sig är skrivna eller publicerade, då är det också fullkomligt omöjligt att det som ännu icke existerar, kan på något sätt vara vara löjligt.
   Dock vågar jag här på Höglandsnytt publicera mig med både mitt verkliga för och efternamn. Men det kanske är alldeles för mycket att begära det av dig, Johan ”Anonym”?

Kommentarer avstängda