Höglandet

Landshövdingen avgår

Håkan Sörman lämnar uppdraget som landshövding, meddelar länsstyrelsen under sena torsdagsmorgonen.

Landshövding Håkan Sörman har hos regeringen begärt att få lämna sitt uppdrag i förtid och kommer att sluta den 1 oktober efter inte ens halva sin förordnade tid som landshövding. Han tillträdde i oktober 2016.

– Det känns trist att behöva kliva av detta mycket speciella jobb. Jag kommer självklart fullt ut ta ansvar för mina arbetsuppgifter fram till den 1 oktober. Min hustru och jag får helt enkelt inte vårt privatliv att fungera på ett bra sätt. Hon har sedan länge av hälsoskäl ett behov av att tidvis vistas utanför stadsmiljö och är då vid vårt fritidshus på Österlen. Detta behov har nu ökat och det innebär att vi långa tider inte ses. Vi har kommit upp i den åldern att man bör ta tillvara den tid man har tillsammans, säger Håkan Sörman i ett pressmeddelande.

Regeringen ska ha godkänt uppsägningen och nu inleds jakten på en ny landshövding. 65-årige Sörman har tidigare varit kommunchef i Södertälje och Täby kommuner. Innan landshövdingeuppdraget var han VD på Sveriges Kommuner och Landsting (SKL).

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook