Debatt Opinion

Landstinget ”oansvarigt – borde leda till rättslig efterföljd”

Var har han fått det ifrån? I Rapport TV1 (3/8) meddelade man att Jönköpings läns landsting numera använder sig av f d patienter för att vårda andra sjuka patienter.
Blanda annat visades hur njuranlyspatienter endera fick genomföra analys själva eller med hjälp av före detta patient. Detta system förekommer i Jönköpings läns landsting på många sjukdomar.
Detta är ju helt oansvarigt och borde leda till rättslig efterföljd.
Samtidigt häpnar man över utvecklingsdirektör Göran Henriks uttalande i samma program. Han säger så här, ”som samhället ser ut i dag vill ingen betala mer skatt”!
För det första vad vet han om detta? Och vad har det med saken att göra. Han skall överhuvudtaget inte uttala sig i den frågan utan sköta sitt jobb. Dessutom har han totalt fel. Av de enkäter och opinionsundersökningar som genomförts de senaste åren står det klart att den svenske medborgaren i första hand är beredd att betala mer skatt för att hålla god standard på sjuk- åldringsvård och skola. Den typen av tjänstemän Göran Henriks representerar skall inte ges förtroendet att verka inom bl a sjukvårdssektorn.

Olle Ljungbeck

[adrotate banner=”6″]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]
[adrotate banner=”34″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook