Eksjö Nyheter

Landstinget storsatsar – investerar 1 miljard i Eksjö

Idag onsdag togs första spadtaget till landstingets nya habiliteringscentrum i Eksjö, ytterligare en av landstingets mångmiljonsatsningar i Eksjö och på Höglandet.

Nannylundsområdet är nu ytterligare en stadsdel i Eksjö som får nytt liv. I12-området har redan lyckats lösgöra sig från skuggorna från regementstiderna och i Nannylund finns nu både polishus och landstingets nya habiliteringscenter som ska stå klart om ett år.
Idag onsdag togs det första symboliska spadtaget. Visserligen har schaktmaskinerna redan varit igång ett tag.

Vid invigningen medverkade bland andra landstingsstyrelsens ordförande, Mullsjöpolitikern Håkan Jansson (m).
”Det känns väldigt bra. Det är en oerhört viktig verksamhet som nu får anständiga lokaler. Jag önskar våra brukare och personal lycka till”, sa Håkan Jansson vid ceremonin och tillade en uppmaning.
”Ni ska vara glada över att ni bor i ett landsting där vi har råd att investera”.

Investeringen på Nannylundsområdet ligger på knappt 35 miljoner kronor och då ingår också en ny infart för knappt fem miljoner kronor.
Bygget är den senaste i raden av flera storsatsningar som landstinget gjort i Eksjö.
”Det börjar närma sig en miljard kronor nu, beroende på hur man räknar”, säger Håkan Jansson till Höglandsnytt.

Nästa projekt är en ny försörjningscentral för Höglandssjukhuset och en ombyggnad av Eksjö vårdcentral (länets näst största efter Tranås).

[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

One Comment

  1. Det är positivt att man uppdaterar Nannylund till en ny eksjöstadsdel,med polishus,som invigdes 2010 och en nytt habiliteringscenter som beräknas vara klart 2014.Det skulle va bra om det blir mer verksamheter på Nannylundsområdet,samt lite fler bostäder.Sen hoppas jag och många andra i Eksjö att nannylunds idrottshall med en simhall med 12-meters bassäng och idrottshallen får vara kvar,för det är många som utnyttjar hallen till olika aktiviteter som innebandy,basket,volleyboll,gymnastik,bordtennis,samt simning,och rehabilitering i bassängen som håller omkring 30 grader,och sen finns det en fotbollsplan som behövs rustas upp,för det är många som spelar fotboll under sommarhalvåret

Kommentarer avstängda