Jönköpings län Nyheter

Landstinget vill avslå antiabortförslag

Landstingststyrelsen väntas vid sitt nästa möte säga nej till Sverigedemokraternas förslag att minska antalet aborter i Jönköpings län. Enligt förslaget skulle den som redan gjort en abort ska erbjudas mekaniskt preventivmedel och den som ska göra en abort ska få information om adoption.

[adrotate banner=”7″]
Förslaget lades ifjol med anledning av att det görs drygt 1 000 aborter i länet årligen och att en tredjedel av dem gjordes på gravida kvinnor som redan genomgått abort. Dessutom kostar varje abort tiotusentals kronor.
”Synen på människolivet som något värdefullt gör att vi alltid bör arbeta för att minska antalet oönskade graviditeter”, menar partiet i sin motion.

Landstingsstyrelsen väntas dock avslå motionen med att det inte görs adoptioner av nyfödda barn i Sverige sedan länge. Dessutom ges redan idag tillräckligt med information om vad abort innebär och om preventivmedel, menar hälso- och sjukvårdsutskottet i sitt utlåtande.

[adrotate banner=”5″]

 

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

One Comment

  1. Tänk ändå vad dessa SDare är duktiga på att lägga sin näsa i allt som dom långt ifrån begriper. Jag som hela tiden ansett att SD var ett rasistparti men nu har dom tydligen gått delvis samma väg som KD och blivit ett underlivsrasistparti. Nu väntar vi med spänning på nästa sändning av dumheter från tokiga SD.

Kommentarer avstängda