Eksjö Sävsjö

Lång väntan på ny rättegång för kände Sävsjöföretagaren


Han är misstänkt för att ha förföljt en kvinna i flera månader. En rättegång mot en känd företagare i Sävsjö ställdes in och inget nytt datum är bestämt.
Företagaren är en av de mest kända i Sävsjö och har drivit flera bolag de senaste åren. Mannen som är i nedre medelåldern har åtalats vid Eksjö tingsrätt misstänkt för olaga förföljelse mot en yngre kvinna.
Förföljelsen ska ha pågått i flera månaders tid ifjol i form av ofredanden och överträdelser av kontaktförbud.
Enligt åtalet har Sävsjöföretagaren ”ofredat kvinnan genom att skicka ett stort antal sms och e-post meddelanden till henne med delvis nedsättande omdömen om hennes person, ringa till henne upprepade gånger samma dag och sätta upp en lapp på hennes bostad med nedsättande omdömen om hennes person samt vid ett tillfälle skicka brev och blommor till kvinnan”.

”Han har tagit nämnda kontakter trots att det måste varit tydligt för honom att brottsoffret inte önskade ha kontakt, vilket utgjort ett hänsynslöst beteende. Gärningarna har var och en utgjort ett led i en upprepad kränkning av brottsoffrets integritet”, anser assistentåklagare Maria Rensfelt.

I förhör har Sävsjöföretagaren förnekat brott.
Åklagaren kommer dock att lägga fram bevisning i form av utdrag ur mailkontakt, sms, uppgifter om telefonsamtal m m.

Rättegången skulle ha hållits i slutet av januari men blev inställd. Tingsrätten väntar nu på kompletteringar i målet. Nytt datum för rättegång är inte satt men preliminära uppgifter från tingsrätten pekar mot ett förhandlingsdatum i slutet av februari.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook