Eksjö Nyheter

Langar sprit till Eksjöungdomar på Facebook

Ett antal Facebookkonton används för att sälja alkohol till Eksjöbor, troligtvis ungdomar. Polisen ska utreda om brott begåtts.

De två senaste Facebookkontona öppnades under torsdagen och fredagen. Andra sidor med koppling till alkoholförsäljning har funnits sedan tidigare.
På sidorna marknadsfördes olika alkoholdrycker och att det bara var att höra av sig så skulle personerna bakom Facebooksidan ordna vadsomhelst från Systembolaget.
Den ena sidan raderades från Facebook sent på fredagskvällen men hade då hunnit få närmare 100 s k ”vänner”, många av dem ungdomar.

Den andra sidan finns fortfarande kvar och visar klart och tydligt vad det går ut på: ”helg betyder fest!”.
Det är olagligt att köpa alkhol från Systembolaget för att sedan sälja för ekonomisk vinning. Det är också olagligt att langa alkohol till ungdomar.
”Förvånande att de gör det så öppet”, säger Maria Lavesson, vaktahavande befäl vid länspolisen till Höglandsnytt.
”Det här ska vi absolut ta tag i”, säger Maria Lavesson.

Uppgifter om langare i Eksjö som riktar sig mot ungdomar i Eksjö har funnits under en längre tid. Enligt uppgifter till Höglandsnytt pågår en polisutredning om langning mot näringsidkare i Eksjö.

Det finns uppgifter som tyder på att fler Facebooksidor är knutna till alkoholdistribution i Eksjö. Hur omfattande langningen är via nätet är oklar.

Av: Redaktionen, [email protected]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]

 

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

One Comment

  1. JÄVLA SOPOR. Min bästa kompis gjorde den på skämt för att lura sin storebror att köpa och sen sätta dit han genom att visa sin morsa… HHAHAHAH FJOLLOR..

Kommentarer avstängda