Lärare till attack mot skolledning i Vetlanda | Höglandsnytt

Lärare till attack mot skolledning i Vetlanda

I ett protestbrev till Vetlanda kommun går lärare och andra anställda på Bäckseda skola till angrepp på skolledningen.

Lärare och bland annat fritidsledare skriver att de har svårt att se ett framtida samarbete mellan skolpersonalen och skolledningen. Bakgrunden till det stora missnöjet ska till stor del vara nedskärningar som drabbat skolan men också personliga konflikter.
Kommunen tänker nu ta in specialhjälp utifrån för att lösa konflikten.

[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

One Comment

  1. Detta är helt och hållet ett ledningsproblem.
    Det som hände sista dagen innan jullovsledigheten har utvisat att skolans ledning med områdeschefen i spetsen och rektorn vid skolan agerat på ett helt oacceptabelt sätt. Områdeschefens bristande ledningsförmåga är tidigare känd. Rektorn har dessutom en provanställning och nu bör Barn-och utbildningsnämnden snarast ta det verkliga problemet på största allvar och snarast vidtaga lämpliga åtgärder inom just ledningsfunktionen. Det är inte personalen som bör utredas.Ledningens sätt att sköta sina arbetsuppgifter är det som verkligen ska utredas! Skyll inte på personalen vid skolan! Sopa inte ledningsproblemen under mattan!
    Det klumpiga och oproffsiga agerandet från ledningens sida har inneburit att en lärare, personen, en omtyckt och erkänt mycket duktig lärare drabbades sista dagen före jullovsledigheten och fick som julpresent en helt osannolik och obefogad avstängning. Så här får det inte gå till och lärarnas protester mot en dålig arbetsledning är klart motiverad. Hoppas nu att den drabbade personen tillerkänns ett rejält skadestånd. Ledningen har numera erkänt att de gjort helt fel och den högsta skolledningen skäms därför över sitt klumpiga handlande!
    Ska utomstående sättas in så bör vederbörande ta tag i problemet där problemet sitter – hos ledningen!
    Någon ordning måste det finnas även inom skolans ” skyddade ledningsvärld”!

Kommentarer avstängda