LARM: DET LUKTAR LIK I VETLANDA | Höglandsnytt
Toppnyheter Vetlanda

LARM: DET LUKTAR LIK I VETLANDA

Nu har de fått nog av stanken. Det luktar lik.

Liklukt är ju hur vi alla kommer att sluta, t o m Vetlandabor. Efter denna underbara kortvariga gnista av medvetande väntar en evighet utan oss.

Men i väntan på evighetens utslocknande stör stanken från soporna i de där allmänna behållarna. Invånare på Betesvägen i norra Vetlanda har nu fått nog.

”Det luktar lik, luktar as och rinner ut skitvätska. Går inte sitta ute eller öppna ett fönster när det är som värst. Hälsovådligt”, skäller en Vetlandabo via Synpunkt Vetlanda.

”Jag var ute vid sopmolokerna och då kände jag endast en svag doft och såg inga tydliga spår av lakvätska. Det går förstås inte att helt komma ifrån att det luktar från sopor vid en sopbehållare och i dess närhet men borde inte lukta långt från behållarna. Jag har pratat med Witalabostäder som berättar att de städar av runt behållarna vid behov men att de inte kommer ner i behållarna för att rengöra dem. Det kan vara så att den rengöringen ligger på företaget som de hyr behållarna av. Jag har ställt frågan till Witalabostäder och väntar på svar”, synpunktssvarar Pernilla Nordqvist, miljö- och byggförvaltningens miljöinspektör.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook