Småland

Storbrand på känd sommarrestaurang – polisen misstänker brott

Larm kom in under söndagsförmiddagen om en brand på en sommarrestaurang i Borgholm, Öland. Det visade sig vara en kraftig brand som härjar i kvarteret hela dagen. Flera personer har blivit hemlösa och måste evakueras. Polisen misstänker att branden var anlagd.
UPPDATERAD: 1107, 1117, 1732, 2300

Polis och räddningstjänst larmades vid 1035-tiden till Södra Långgatan i Borgholm med anledning av rökutveckling i överdelen av en byggnad där Wilmas restaurang hyses. Det rörde sig om en kraftig brand.

Samtliga personer i byggnaden har gått ut och rökdykare har sökt genom platsen för att konstatera att ingen finns kvar i lokalerna.

UPPDATERINGAR
Polis spärrade av platsen. Det handlade om kraftig rökutveckling och ett s k a viktigt meddelande till allmänheten (VMA) gick ut om att folk i staden bör hålla sig inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Fortfarande vid 1630-tiden brann det kraftigt i byggnaden och flera bostäder i fastigheten och intill måste evakueras. De drabbade har fått hjälp med tillfälliga bostäder.

En anmälan om grov mordbrand har upprättats av polisen som har misstankar om att branden var anlagd. Spridningsrisken till intilliggande fastigheter var dessutom mycket stor .

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook