Jönköpings län Nyheter

LARM: PEDOFILLIGA I JÖNKÖPINGS LÄN

Nu väcker åklagaren åtal i ett ärende där totalt tre kvinnor och tre män misstänks ha utsatt barn för sexuella övergrepp både fysiskt och via internet Brottsoffren finns bl a i Jönköpings län.

Sammanlagt är 12 målsägande identifierade. Åtal väcktes för två veckor sedan för en del av brottsligheten, nu lämnas stämningsansökan in till tingsrätten för resten av brottsmisstankarna i ärendet.

De misstänkta kommer från Stockholms län, Gävleborgs län, Blekinge och Östergötland. Vissa gärningar har, enligt åtalet, skett på Malta och i Stockholm men det finns också uppgifter i stämningsansökan om grova brott mot barn i bl a Mullsjö kommun och i Mjölby kommun.

Misstankarna avser våldtäkt mot barn, sexuella övergrepp mot barn, utnyttjande av barn för sexuell posering, barnpornografibrott, sexuellt ofredande och kränkande fotografering. Det handlar i huvudsak om nätbaserade övergrepp men även misstänkta övergrepp i det fysiska rummet. Män ska ha följt övergreppen på internet på distans och gett instruktioner till kvinnorna som utfört övergreppen. Enligt åklagaren har kvinnorna gjort detta för pengars skull.

En kvinna är häktad sedan i september 2018 och en man är häktad sedan i januari i år. Ytterligare tre av de misstänkta har tidigare varit häktade.
– Vi ser att det rör sig om ett handelsmönster med barn som vi tidigare främst förknippat med internationella ärenden. Samtliga misstänkta och målsäganden i det här ärendet är svenska, säger kammaråklagare Emelie Källfelt, i ett pressmeddelande.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook