DÖDSOLYCKA – Lastbil och personbil i frontalkrock, polisen misstänker brott | Höglandsnytt
Jönköpings län

DÖDSOLYCKA – Lastbil och personbil i frontalkrock, polisen misstänker brott

En trafikolycka med lastbil och personbil inblandade inträffade under onsdagsmorgonen på lv 195. En man dog i olyckan.
Polisen utreder misstankar om brott.

UPPDATERAD: 0816, 0854, 1020, 1328, 1930

Olyckan inträffade när en lastbil och en personbilsförare frontalkrockase på lv 195 norr om Bankeryd och Habo. Det rörde sig om en kraftig kollision. Olyckan inträffade vid 08-tiden med framkomlighetsproblem som följd för övrig trafik. Vägen måste stängas av helt under bärgnings- och räddningsarbetet. En person skadades i olyckan, blev fastklämd och måste hjälpas loss ur bilen.

Den person som färdades i personbilen dog av av sina skador. Den avlidne var en man i 35-årsåldern, hemmahörande i Jönköpings kommun. Anhöriga har underrättats under dagen.

Polisen fortsätter att utreda omständigheterna kring vad som hänt. Personbilen och lastbilen är tagna i beslag och kommer undersökas av tekniker. Olyckan rubriceras inledningsvis som vållande till annans död och föraren till lastbilen är i nuläget misstänkt.
Lastbilschauffören behövde också föras till sjukhus.

Det var under dagen mellan trafikplats Habo Södra och Klingekärr i båda riktningarna. Trafikanter uppmanades att välja andra vägar. Omledning skedde genom Habo centrum. Strax innan kl 17 var vägen öppen igen.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook