Låt privat bolag köra istället för Krösatågen | Höglandsnytt
Debatt

Låt privat bolag köra istället för Krösatågen


[adrotate banner=”27″]
”Politikerna i Eksjö är flata, lata och fega de vågar inte ta en debatt med Länstrafiken. Jag tänker prata med Inlandsbanan att köra trafik på sträckan”, säger Eksjödebattören Lars-Håkan Halldin i ett inlägg på Höglandsnytt Debatt på tal om nedläggningen av Krösatågstrafiken i Eksjö kommun.
[adrotate banner=”27″]

Då krävs en sak, att folket ställer upp och åker tåg. Det går inte med våld att förhindra att Inlandsbanan kör parallellt med bussen. Tåget avgår två minuter före bussen. Med lite god vilja slår tåget bussen. Vi sätter upp anslag på alla busshållplatser: Åk med Inlandsbana istället!

Vi kan köra även sträckan Hultsfred – Eksjö – Nässjö – Vetlanda, då får Nässjöbussarna välförtjänt konkurrens.

Nu fattas den folkliga viljan glöm politikerna de krafsar med foten för överheten.

Lars-Håkan Halldin

[adrotate banner=”108″]

[adrotate banner=”23″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

One Comment

  1. Nuvarande ledning för Jönköpings länstrafik, såväl tjänstemän som politiker, är för korta i rocken för sitt uppdrag. Dessutom finns inget politiskt parti i Jönköpings nya region som har kapacitet att formulera en hållfast trafikpolitik för den östra delen av länet.
    Utan en fungerande kollektivtrafik så är det bättre för flera delar av östra delen av Jönköpings region att lämna och ansluta sig till Kalmar Län. Det finns invändningar givetvis, men detta är en dynamisk process och man kan bara ta slutlig ställning först när alla alternativ är klart formulerade och antagna. Debatten har just börjat.
    Stefan Torssell
    Mariannelund

Kommentarer avstängda