Debatt

Låt Vätterhem bygga konsthallen på Österängen!

Mitt förslag är att Vätterhem bygger en konsthall på Österängen – kommunen kan sedan hyra den! Lämplig plats: bredvid Österängskyrkan. Jag vidhåller också kravet på konsthallen ska kallas för Grundtvigs konsthall.

Självklart ska det vara fritt inträde i konsthallen för att locka så många som möjligt. Det ska finnas både cafe och restaurang i konsthallen. Låt en privat entreprenör driva dessa verksamheter. Sven Edelönn som förr drev Svarta Börsen och nu Riddersbergs värdshus är ett gott exempel på en driven person, som är lämplig att få förtroendet att ansvara för en sådan verksamhet,

Jag tycker också att ett rum ska inredas för en permanentutställning med Kai Rehns fantastiska bilder. Detta är ingen motsats till min ide om att Kai Rehn ska bli hedersprofessor vid vår högskola och att en tankesmedja ska inrättas där. Jdet är i stället en nödvändig komplettering för att nå ut med Kai Rehns budskap till så många som möjligt. Fotografiska bilder räknas numera som en konstart och därför passar en sådan verksamhet som hand i handske.

Jag är motståndare till att en konsthall ska byggas i centrum – varför ska allt ligga där? Läget mellan Huskvarna och Jönköping är perfekt. En konsthall på Österängen skulle ge en kick till affärerna i Österängens centrum.

Politikerna – inte minst kommunalrådet Anna Mårtensson – talar mycket om att kommunen ska satsa på Österängen”. Nu får hon som ansvarig för kulturen en chans att inte bara prata om att det är viktigt att satsa på Österängens framtid, utan också visa det i praktiken.

Därför frågar jag nu Anna Mårtensson: Stödjer DU mitt förslag ?

HANS MANNEFREDFolkbildareaktiv i studieförbundet Sensus och i Österängskyrkan

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook