Nyheter

Lesbisk kvinna måste betala för att få barn – anmäler till DO


En kvinna i Östergötland som lever i ett samkönat par fick betala 3000 kronor för att genomgå en inseminationsbehandling. Men det är en avgift som inte heterosexuella par behöver betala om mannens spermier inte är befruktningsdugliga. Enligt Diskrimineringsombudsmannenblir kvinnan därmed diskriminerad på grund av sin sexuella läggning. Kvinnan hade anmält landstinget i Östergötlands län till DO.
[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

2 Comments

  1. Om mannen som lever i en heteroförhållande, vars spermier inte är funktionsdugliga föreligger förmodligen någon form av sjukdom eller liknande. Därav bör sjukvården träda in för att hjälpa. Så är faktiskt inte fallet i ett homoförhållande. Den man borde anmäla är naturens lag!
    Sedan är det faktiskt så att efter två försök får även hetero par stå för kostnaden själva om inseminationen skulle misslyckas.

  2. Så trött på detta tjöt om diskriminering , det ska hela tiden utnyttjas å tyckas synd om om man inte får som man vill. Kränkning och diskriminering bla bla bla….. Visst att ingen ska få känna sig diskriminerade eller kränkta men det ska skötas på rätt sätt. Vi har alla våra rättigheter och skyldigheter och vi bor faktiskt i ett land som är väldigt duktiga på att se till människan och individen, tänk istället på möjligheterna som finns och de omöjligheter som det hade inneburit att bo i ett mer trångsynt land. Jag är varken rasist eller homofob men vill inte se att man utnyttjar DO enbart för att få sin vilja igenom.

Kommentarer avstängda