Nyheter Vetlanda

Livsfarlig misshandel med knogjärn

Rättegång i Eksjö tingsrätt väntar två män som ska ha slagit ner en man i Vetlanda i höstas. De två åtalade ska ha använt knogjärn och batong och närinpå slagit ihjäl sitt offer. ”Hänsynslöst och rått”, menar åklagaren Anders Brokelind.

En dag i slutet av oktober ifjol ska de båda 30-åriga männen (en från Vetlanda, en från Södermanland) ha beväpnat sig med knogjärn och batong och gav sig ut på Vetlandas gator för att hitta sitt offer, en Vetlandabo i 35-årsåldern.
På Kyrkogatan ska de båda åtalade ha fått tag på Vetlandabon och hans kamrat. Där ska de sedan ha gett sig på de båda genom att slå dem i huvudet och på kroppen med knytnävar och sina tillhyggen.
Den 35-årige Vetlandabon skadades svårt i misshandeln med sår och blödningar i huvudet, ansiktet och på armar och händer, bröst och lår. Han fick ett finger brutet och ett tidigare brutet revben bröts igen.
Kamraten råkade inte fullt så illa ut men fick också han skador över hela kroppen.

”Brottet är att anse som grovt eftersom gärningen varit livsfarlig”, menar åklagaren som stödjer sig på vittnens iakttagelser och journalhandlingar från sjukhus.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

2 Comments

  1. var nyckelbenet dom slog av och det var en spricka i det ca 3 veckor innan, så de hadde hunnit läkt. han fick 2 brutna revben, totalt 4 frakturer.

    1. Hoppas dom kliver på fel person i framtiden.
      (för det verkar inte vara första gången dom använder våld, och inte den sista.)

Kommentarer avstängda