Jönköpings län

LIVSFARLIGT MÖGEL – Vårdcentralen måste flytta omedelbart


Vårdcentralen måste flyttas omedelbart. Möglet i skräcklokalerna är för farligt.

I Mullsjö hyr vårdcentralena in sig i kommunens lokaler för sin verksamhet. Mullsjö kommun har sedan tidigare planerat för ombyggnation av Mullsjö vårdcentral under 2019 på grund av problem med mögel i lokalerna. Men.

Eftersom problemen, enligt landstinget, på några veckor snabbt blivit värre än tidigare har Mullsjö kommun och Mullsjö vårdcentral i samverkan beslutat om omedelbar flytt av verksamheten.

Från och med vecka 49 kommer därför Mullsjö vårdcentrals verksamhet tillfälligt att flyttas. Verksamheten kommer att bedrivas dels på Habo vårdcentral och dels på Margaretas park i Mullsjö, tills dess att vårdcentralen kan flytta in i tillfälliga gemensamma lokaler på Gunnarsbovägen.

Arbetet med att ställa i ordning lokaler på Gunnarsbovägen är redan igång men det kan dröja två-tre månader innan all verksamhet kan flytta in där.

Måndag till onsdag vecka 49 kommer tillgängligheten att vara begränsad eftersom dessa dagar går åt till att flytta ut verksamheten. Alla patienter som behöver vårdkontakt samma dag kommer att få det. Vårdcentralen kommer även att erbjuda fler hembesök för att underlätta för de som har svårt att ta sig iväg.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook