Eksjö Höglandet Tranås Ydre

LIVSHOTANDE SKADAD – Allvarlig olycka på lv 131

Skador på hjärnstammen och blödning i hjärnan. En man drabbades av livshotande skador. Nu åtalas föraren.

En man i dryga 20-årsåldern har nu åtalats vid Eksjö tingsrätt misstänkt för vårdslöshet i trafik och för vållande till kroppsskada efter en olycka på lv 131 i närheten av Tranås.

Olyckan inträffade sommaren 2017 när föraren, enligt åtalet, kom i hög hastighet genom en kurva, körde över på mötande körbana, ner i ett dike och in i ett träd vid Bredstorp.

Ytterligare en person, en ung man, drabbades i olyckan, han var passagerare. Han fick utspridda skador på nervcellernas utskott i storhjärnan samt i hjärnstammen, blödning under hårda hjärnhinnan, luftansamling i högra lungsäcken med sammanfallen lunga samt smärta och ömhet. Han var inte vid medvetande efter olyckan och måste intensivvårdas på Höglandssjukhuset.

”Skadorna har varit livshotande och det föreligger hög risk att skadorna i hjärnan kommer att orsaka framtida men”, menar kammaråklagare Heléne Thomasson.

I förhör tolkade till ett avlägset indoeuropeiskt språk har den åtalade mannen förnekat brott. Flera vittnen finns till bilkörningen och olyckan. Den åtalade blev också allvarligt skadad i olyckan.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook