Småland

Livstids fängelse för snoppmordet


Åklagaren yrkade på livstids fängelse och så blev det också för den man som åtalats för det brutala knivmordet på en 53-årig man i Kalmar i november ifjol.

Den åtalade mannen knivhögg mordoffret flera gånger och efter att 53-åringen avlidit skar den åtalade av snoppen på offret.
36-åringen dömdes som skyldig tidigare under sommaren men genomgick därefter en rättspsykiatrisk undersökning som gjort att domen och påföljden dröjt.
Under fredagsförmiddagen meddelade till slut Kalmar tingsrätten och det blev fängelse och livstid, rapporterar Barometern.

En 36-årig man och en 23-årig kvinna träffade av en slump en 30-årig man i centrala Kalmar. Männen var bekanta sedan tidigare. De tre sammanträffade senare, också det oplanerat, med målsäganden, en 53-årig man. De fyra begav sig hem till målsäganden, som ett kort tag därefter blev mördad i sin bostad.

Alla tre häktades för mord, men i februari hävde åklagaren häktningen av 30-åringen och i april hävdes häktningen av kvinnan.
– Inledningsvis såg det ut som det slutna rummets princip. Men tack vare en omfattande förundersökning, i form av bra polisarbete, spårsäkringar och analyser, kan nu 36-åringen åtalas för mord. Mordet är mycket brutalt och målsäganden har avlidit på grund av knivskärning och ett stort antal knivhugg, sa vice chefsåklagare Åsa Adolfsson i ett pressmeddelande tidigare under sommaren.
36-åringen är sedan tidigare dömd för brott och hade precis släppts ur fängelse innan mordet begicks

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook