Nyheter

Ljunga Park i Sävsjö har fått nya ägare

Ljunga Park i Sävsjö, det gamla sanatoriet som förvandlats till hotell, restaurang och konferenslokal och som också hyser ett antal hyresgäster har sålts. Fastigheten med omgivande parkområde övertas av HAFIN Properties AB.

Säljare är far och son Nordh, Johnny och Richard. Bakom HAFIN står Hernani Ferreira och Åke Petersson.

 

Sävsjö kommun ägde under många den anrika fastigheten, som bland annat användes till flyktingförläggning. Byggnaden var då svårt förfallen och var på gränsen till rivningsfärdig. Då, för 11 år sedan, kom Johnny och Richard Nordh in i bilden och man träffade ett avtal som blev mycket omdiskuterat och prövades i högre instanser. Köpet innebar bl a att köparna ålades att sätta fastigheten i stånd.

 

Så har också skett. Nordhs har investerat stora belopp och anläggningen gör i dagett imponerande intryck.

 

Johnny Nordh vill inte säga något om vad man nu kunnat sälja anläggningen, inte heller vill Åke Petersson säga något om köpeskillingen.

 

”Vi har inga planer på något som reducerar verksamheten. Däremot ser vi självfallet på möjligheter som kan utveckla den ytterligare. De tomma lokaler som finns  räknar vi med att kunna hyra ut.”

 

Vad som i övrigt ligger i utvecklingsplanerna vill han i dagsläget inte avslöja – om ett par månader räknar han med att fastighetsbolaget ska kunna berätta lite mer.

 

Hos kommunen kom affären som en överraskning.

 

Kommunalrådet Stefan Gustafsson har inga synpunkter på affären och han fruktar inte den största träbyggnaden i norra Europa ska förändras.

 

”Byggnaden är Q-märkt,vilket innebär att fasaderna inte får förändras”, konstaterar han.

 

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook