Ekonomi Jönköping

Lokalt företag storexpanderar – köper jättefastighet

Tenhultsbaserade och börsnoterade husvagnskoncernen Kabe köper nu en fastighet på Torsviksområdet i Jönköping för att möjliggöra ytterligare expansion för koncernen.

Fastigheten som är på 20 000 m2, ligger utmed E4 strax söder om Jönköping och kommer att tillträdas under kvartal 4 2017.

KAMA Fritid AB, ett helägt dotterbolag till KABE AB, kommer att flytta hela verksamheten från Tenhult till den nya fastigheten.

KAMA Fritid AB är tillbehörsgrossist av artiklar för mobilt boende och reservdelar för husvagnar och husbilar. Bolaget har 28 anställda och omsatte 2016 225 miljoner kr.

– KAMA Fritids verksamhet har vuxit kraftigt de senaste åren och en fortsatt expansion säkerställs genom detta förvärv. Vi är mycket nöjda med förvärvet av fastigheten, då KAMA Fritid är en viktig del av KABE-koncernen där vi ser stora tillväxtmöjligheter, konstaterar Alf Ekström, koncernchef på KABE AB, i ett pressmeddelande.

Schur Ekmans Kartong AB som idag bedriver verksamhet i fastigheten kommer att kvarstå som hyresgäst i delar av fastigheten.
Lokalerna i Tenhult kommer att användas av KABE Husvagnar AB för den utökade husvagns- och husbilsproduktionen som koncernen just nu investerar i.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook