Mord i Nässjö Nässjö

Löste Nässjömordet med ett annat mord

Mordet i Nässjö hade fortfarande kunnat vara olöst om det inte varit för ett annat mord. Höglandspolisen fick hjälp av att en person mördades i Göteborg.

[adrotate banner=”28″]

Polisens Johan Frisk och åklagarna Jessica Andersson och Klas Lorefors i samspråk inför fredagens presskonferens. Foto: Höglandsnytt
Polisens Johan Frisk och åklagarna Jessica Andersson och Klas Lorefors i samspråk inför fredagens presskonferens. Foto: Höglandsnytt

Mordet i Nässjö begicks i februari förra året. Senare i april ifjor mördades en man i ett uppmärksammat mord i Göteborg.
Det var först när utredarna i Göteborg kom med tips till Höglandspolisen som den då fastkörda mordutredningen fick fart igen.
I Göteborgsutredningen kom uppgifter fram om att den misstänkte sökt på internet om mordet i Nässjö och med hjälp av kopplingen till Original Gangsters (OG) och den mördades grannes kontakter med organisationen pusslade Höglandspolisen ihop ett scenario.
”Hade vi inte fått den informationen hade vi inte suttit här idag”, säger utredningsledaren Johan Frisk vid Höglandspolisen vid fredagens presskonferens i Nässjö.

Grannen, en man som drivit företag i Vetlanda kommun, ville driva in en skuld och hade kontaktat OG för att få hjälp.
En tidigare utredning i en annan del av Götaland rörande utpressning hade lagts ned men togs nu upp igen och till slut stod det klart för polisen att:
Grannen inte betalt sin skuld till OG.
OG var ute efter grannen.
Mördaren åkte hem till grannen men grannen hade redan flyttat från sin villa och mördaren gick då in i fel hus och sköt ihjäl en oskyldig man och skadade en oskyldig kvinna för livet.
[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook