"Lova, gå inte på sverigedemokraternas demonstrationer" | Höglandsnytt
Debatt

”Lova, gå inte på sverigedemokraternas demonstrationer”


”Det ser väldigt bra ut med dessa folkliga protester mot Jimmy Åkesson. Betänk vem som står bakom och organiserar detta. Det är organisationer som AFA och Revolutionära fronten. I valet mellan Åkesson och dessa är Åkesson en ljum och demokratisk sommarvind”, skriver Eksjöpolitikern Lars-Håkan Halldin (c) i ett inlägg på Höglandsnytt Debatt.

Glöm inte att dessa grupper skulle inte dra sig för om de kom igenom kravallstaketen att gå handgripligt fram och döda Åkesson och hans funktionärer.

Det riktigt farliga är om t ex det främlingsfientliga partiet Dansk Folkeparti når närmare femtio procent av väljarna. Då står motståndet splittrat i marginaliserade partier. Risken är att detta utlöser våld av grupper som tycker att demokratin inte är värld att satsa på.

Åkesson njuter självfallet av alla de som skränar och skriker på hans möten. Han behöver pedagogiskt bara peka på de skränande och ställa den retoriska frågan: är det deras samhälle ni vill ha, skrik och oreda. Det rungande svaret är nej.

Vi måste börja tänka det enda de inte klarar är det intellektuella samtalet då faller de platt till marken. Den ökade arbetslösheten och regeringens nonchalans av människor utan jobb är SD:s bästa närsalt.
Fram med den intellektuella kraften, då måste vi sluta gulla med krafter som inget har att tillföra i kampen mot rasismen eller mer klart uttryckt det är en kamp för de mänskliga rättigheterna i dess vidaste bemärkelse däri ligger det stora uppdraget. De mänskliga rättigheterna är ifrågasatta.

Lova, gå inte på SD:s demonstrationer, nonchalera dem. Tomma gator är ett viktigt vapen mot dem. Håll alltid rågången mot våldsgrupperingar som med knivar och gatsten vill bekämpa SD. De grupperna är ett ännu större hot de mänskliga rättigheterna än SD.

Lars-Håkan Halldin

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

8 Comments

 1. Resultatet av medias o de andra partiernas nonchalanta inställning mot Sverigedemokraterna kommer visa sig på valdagen.

 2. Jag LOVAR på heder och samvete till Lars-Håkan Halldin att gå på SD torgmöten,för yttrandefrihetens och demokratins skull som ett vapen mot din politik på ett civiliserat sätt.

 3. Var bland det löjligaste jag läst men rf och afa kanske består av folk med barnvagn och äldre med motståndet mot sd´s facistiska politik sträcker sig över alla grupper

 4. KLARLÄGGANDE
  ODEMOKRATISKA KRAFTER BAKOM PROTESTERNA MOT SD
  Det ser väldigt bra ut med dessa folkliga protester mot Jimmy Åkesson. Betänk vem som står bakom och organiserar detta. Det är organisationer som AFA Revolutionära fronten. I valet mellan Åkesson och dessa är Åkesson en ljum och demokratisk sommarvind..

  Glöm inte dessa grupper skulle inte dra sig för om de kom igenom kravallstaketen gå handgripligt fram och döda Åkesson och hans funktionärer.

  Autonoma vänstern är inte för demokrati de vill ha en totalitär diktatur med politiskt styrt rättsväsende, dödsstraff summariska rättegångar och en säkerhetspolis som både misshandlar och dödar folk.

  Det är dessa krafter som står bakom dessa grupper som vänder Åkesson ryggen var inte naiva ta debatten med Åkesson låt aldrig samhällets dravel den autonoma vänstern styra era åsikter.

  Du blir bara en bricka i deras spel att underminera Svensk demokrati.

 5. Menar du allvar eller är du såbortkolrad av sd´s propaganda protesterna är folkliga

  1. Hur pass folkliga är den yttersta vänstern ??? Finns den representerad någonstans i folkvalda sammanhang ?
   Även Mikael blir väl vuxen någon gång och ser annorlunda på verkligheten.
   Det är som man brukar säga lagom är bäst.

  2. Visst autonoma vänstern med RF och ung vänster är så folkligt det kan bli.

Kommentarer avstängda