Debatt

Luften är renare, maten är billigare, resorna lättare


”Din vardag påverkas av hur du röstar på söndag”, skriver Vetlandapolitikern, riksdagsledamoten och valobservatören Helena Bouveng (m) i ett inlägg på Höglandsnytt Debatt på tal om EU och hur EU påverkat Sverige.

Många jobb i Jönköpings län är knutna till företag som exporterar varor till EU. Det är möjligt att du eller någon du känner jobbar i ett företag som exporterar varor till ett annat EU-land. Företag som Munksjö, Husqvarna och Liljedahl är bara några av alla de företag i vårt län som exporterar sina produkter utomlands. Vi har många små företag i alla orter i länet som är beroende av att kunna sälja sina varor till andra EU-länder.

Tack vare Europasamarbetet är det i dag enklare att handla med andra länder, och en miljon svenska jobb är på det sättet knutna till EU:s inre marknad.

Vi Moderater vill riva fler handelshinder, så att fler svenska företag kan få en chans att växa ut i Europa och exportera varor och tjänster utanför Sveriges gränser. Hälften av vår BNP kommer i dag från export, och det är handel med andra som bygger Sverige starkt och gör så att jobben blir fler. Vi arbetar hårt för att få på plats fler frihandelsavtal mellan EU och andra delar av världen för på så sätt kan fler svenska företag få möjligheten att växa utanför Sveriges gränser.

Tack vare att fler företag har kommit in på den svenska marknaden är maten till fredagsmyset 20 procent billigare än innan vi gick med i EU.

Billigare flygresor
På samma sätt har det blivit lättare och billigare att resa till Europa genom billigare flygresor. När du väl är där ringer och sms:ar du hem till halva priset, tack vare EU:s regler.

Luften du andas är renare i dag. Sedan 1990 har EU har gemensamt minskat sina utsläpp med ca 20 procent.

Nya moderaterna nöjer oss inte. Den politik som förs i Europaparlamentet påverkar det som finns omkring oss här hemma, varje dag. Vi vill att de personer som representerar Sverige arbetar med att fortsätta förbättra och förenkla vardagen för människor och företag. Det handlar om att det ska finnas tydlig och enkel information om varifrån maten kommer och vad den innehåller, om striktare livsmedelskontroller och om att hela EU ska ha lika höga krav på djurskydd som vi har i Sverige.

Helena Bouveng (M), riksdagsledamot från Jönköpings län
[adrotate banner=”27″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

3 Comments

  1. Tycker att Bouveng missar att nämna vilka bromsklossar moderaterna har varit när det gäller att få till mål för att lösa klimatfrågan på EU-nivå. Det krävs en skarp klimatpolitik och att få slut på koleldningen i europa som står för stora utsläpp. Bouveng nämner istället billigare flygresor. Det är ingenting som räddar klimatet. Snarare tvärtom!

  2. Tycker att Salander missat att luften är renare och maten billigare uppe bland molnen där våra politiker så ofta finns.

  3. Mig veterligen är inte Kina med i EU men endå kan dom fylla hela Europa med ”kvalitetsprodukter”, så det bevisar att man inte måste vara med i EU för att få sälja till EU. Att EU sänkt föroreningarna med 20% kan ju även där bero på att våra industrier i Europa som hade reningsfilter lagts ner och flyttat till asien där det inte renas över huvud taget kan inte gynna miljön globalt. Vore bättre att produkterna miljöklassas i det landet där dom säljs och används.

Kommentarer avstängda