Jönköpings län Nyheter

Luften i Jönköping kan ge cancer

Luften i Jönköping har höga halter av cancerframkallande ämnen, visar länsstyrelsens årliga hälsoövervakning.

Det är i allmänhet ingen skillnad att bo i Jönköpings län eller någon annanstans i landet med tanke på hälsan. Undersökningen visar dock att Jönköpings kommun har förhöjda halter av bland annat bensen och kvävedioxid, ämnen som kan ge cancer.
I länet i övrigt utsätts invånarna för rök från vedeldning i större utsträckning än i övriga landet. Detta kan ge astma.

[Redaktion]

[adrotate banner=”53″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

One Comment

  1. Luftmätning i uppdrag av EU?
    Nu tycker jag , att ni skrämmer fölk med ert meddelande. Att genomföra luftmätningar är kanske bra, när det blåser, för då får vi fina resultat. Men om luften står stilla, då blir det ett ramaskri av EU och genast ska alla som spar lite pengar på eluppvärmningen investera i rökfilter och kontrollera braskaminen två ggr om året, minst. Och eljättarna skrattar och gnuggar händerna. Nej, vedbrand har funnits i alla tider och folk hade det varmt och skönt hemma. Däremot ska vi titta på alla luftföroreningar som har blivit sen industrialiseringen. Varför åker vi fortfarande med samma förbränningsmotor, och hur många bränder efter olje- och gas produktion finns över världen? Titta på dem stora i öst och väst och vem som strunter i luftföroreningen. Sen vet vi att luften transportera allt över hela världen och finfördela allt överallt. Tschernobil, vulkanaska, saharasand, förbränning av skogar runt om i välden. Och nu ska min braskamin vara anledning till att vi får cancer och astma? Tror inte allt som skrivs, för det är enbart penninggirighet av ett kapitalistisk samhälle som föder dessa ideer. Om vi sluter elda med ved skrattar andra och eldar ännu mera.

Kommentarer avstängda