Mord i Nässjö Nässjö Nyheter

Lugnt i Nässjö efter mordet – men utredningen växer

Lugnet har sänkt sig över Nässjö sedan mordet för 1,5 vecka sedan och få våldsbrott begåtts. Extra polisbevakning kan vara en orsak. Samtidigt växer utredningen och fler polisanställda kämpar med att lösa mordgåtan.

Det märks en skillnad i Nässjö jämfört med före mordet på en 61-årig man i Handskeryd för drygt en vecka sedan och mordförsöket på hans hustru. Nässjöbor har vittnat om oro för att röra sig ute, särskilt på kvällar och nätter, det kan ju gå en mördare lös.
Lugnet kan också skönjas i brottsstatistiken där det också lugnat ner sig.
”Det kan ha varit extra polisbevakning för att skapa trygghet”, säger länspolisens presstalesman Göran Gunnarsson som en förklaring.

Att polisen rör sig i Nässjö är också en del av utredningen om mordet som fortsätter och som nu växer för var dag som går med nya förhör, tips och iakttagelser.
”Vi fortsätter med oförminskad kraft”, säger Göran Gunnarsson och berättar att fler personer nu satts in för att lösa mordet, också civilanställda vid polismyndigheten.

Ikväll onsdag sänds veckans upplaga av tv-programmet Efterlyst där Nässjömordet uppmärksammades förra veckan men någon upprepning den här veckan verkar inte vara aktuell.
”Jag tror inte vi kommer medverka”, säger Göran Gunnarsson.

Polisens utredning om mordet blev i förra veckan något kaosartad för utomstående betraktare där det först meddelades att en man gripits och anhållits, kallades till presskonferens men en timme senare meddelades att mannen släppts i brist på bevis.

Läs mer om mordet i Nässjö här.

[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook