Nyheter

Lugnt i Sverige sista natten år 2011

Kvällen och natten till nyårsafton var det lugnt i de flesta polisdistrikten, för Smålandspoliseran gällde en lugn natt i såväl Kalmar som i Kronobergs län, medan Jönköpings län haft ett 70-tal ärenden, varav åtta frihetsberövanden.

En lugn natt har rapporterats från Östergötland, Uppsala, Södermanland, Stockholm Gävleborg, Gotland, Dalarna, Blekinge, och Norrbottens län.

Västeråspolisen har haft några få ärenden, Västerbotten likaså, förutom ett antal viltolyckor på efternatten.

Värmlandspolisen hade fyra personer gripna på eftermiddagen för mord alternativt dråpförsök i Kristinehamn. Samtliga frigavs vid tvåtiden i natt. I övrigt endast några rattfyllor, olaga hot och inbrottsförsök.

I Hallands län har polisen rapporterat att man på efternatten gripit en 20-årig man misstänkt för hot mot tjänsteman, två i samma åldersgrupp har påträffats narkotikapåverkade, en född -78 tagen för rattfylla, och en trafikolycka utan personskada.

Västra Götalandspolisen hade också det relativt lugnt. Några rattfyllerier, ett par stöld och försök till stöld av motorfordon, en villabrand. Dessutom fick bistå ambulaspersonal i samband med hot.

Även polisen i Skåne, inberäknat kranskommunerna från Hässleholm till Bromölla, har haft ett antal ingripanden, mestadels bränder, ett antal stölder, misshandel och ett rån.

På det hela taget så har det varit lugnt i Sverige sista natten 2011.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook