Lysande Lysell i ny stor VBK-förlust

Det såg bra ut – i sex minuter. Då hade Andreas Lysell gett Vetlanda BK ledningen borta mot Villa-Lidköping. 84 minuter senare hade VBK förlorat med hela 12-4! Vetlanda är kvar på näst sista plats men behöver mer än bara tur för att klara sig vidare.

Men inte nog med detta.
I Uppsala var dessutom Tillberga nära att ta en poäng mot Sirius. Men Uppsalalaget satte 6-5 på straff i 93:e minuten vilket var oerhört viktigt för nedflyttningsstriden.
Men det skall mycket till för att vända på det här för VBK:s del. Mer än tur i andra resultat.
Enligt rapporterna från Lidköping spelar VBK nu allt annat än bra. Vilket givetvis också går att utläsa av slutresultatet.

Andreas Lysell gjorde alltså 1-0 vilket för övrigt var hans femte match i rad som han gjorde mål. Han gjorde senare i matchen det som många nästan trodde var omöjligt när VBK reducerade till 11-3. Då gjorde VBK och “Lysse” mål på hörna! På 144 hörnor hade VBK innan den här matchen gjort 5 mål.
Totalt svarade Lysell för tre mål, Joakim Andersson gjorde det fjärde.

Men för att gå tillbaka till matchstarten mot Villa-Lidköping.
För efter VBK:s ledningsmål blev VBK totalt utspelat. Allt handlade om Villa-Lidköping och då inte minst Jesper Bryngelsson. I halvlek stod det 7-2 och Bryngelsson hade så långt svarat för fem av målen (han blev till slut sexmålsskytt).
Och därefter fortsatte det att rulla på – och rulla in.

Det verkar som om det är fritt fall för VBK:s del just nu.
Nästa match spelar VBK redan på fredag kväll i Sapa Arena.