MAGSJUK – Ny förlust för Vetlanda BK

Christoffer Edlund. Det var skillnaden mellan förlust och VBK i mötet mot Sandviken. Edlund gjorde tre mål och såg till att SAIK vann med 3-7 (0-2).

VBK-produkten Edlund visade upp ett effektivt skytte. Liksom övriga medspelare i det svartvita laget. Det var just effektiviteten som skiljde lagen åt.

Redan efter sju minuter hade 2 x Edlund, Hannes och Christoffer, gett gästerna ledningen med 0-2. Några mer mål föll inte i första halvlek. VBK höll spelet väl uppe men skadade inget på den övre offensiva tredjedelen.

Och kom man till hyfsade läge så valde man ofta att vända hem. Det är fortfarande för omständigt medan ett lag som Sandviken spelade en rakare, enklare bandy.

I andra halvlek skulle också VBK hitta målet. Men precis efter det att Philip Lennartsson och Jonathan Svensson reducerat lyckades SAIK göra mål direkt efter.

SAIK gjorde också 2-5 innan Axel Ekholm reducerade ytterligare en gång. Ekholm var en av VBK:s bättre spelare men hamnar ofta för långt ner i plan som anfallsspelare för att kunna hota.

Två mål av Christoffer Edlund i slutet av matchen avgjorde matchen. I VBK saknades en magsjuk Pontus Vilen.

Därmed står det mer eller mindre klart att VBK kommer att hamna på åttonde plats i serien. Trolig motståndare i åttondelsfinalen blir Broberg. Ett lag som man avslutar serien mot på tisdag i Hydro Arena. Däremellan möter man Hammarby i Stockholm på fredag kväll. 1583 åskådare tog tillfället i akt att gå på bandyn när det var gratis.