Makalösa hjältar i Vetlanda

Makalöst. Heroiska, den här gången var tiden med Vetlanda BK, lyder Leif Hedbergs sammanfattning av den sanslösa matchen mellan Vetlanda BK och Villa Lidköping under lördagskvällen.

Med en halv minut kvar att spela av matchen kvitterade Villa-Lidköping till 6-6. Det näst sista tillslaget i matchen stod Patrik Johansson för när han gjorde 6-7. Kvar var bara avslaget.

VBK Har haft tidsmarginalerna mot sig hittills i årets elitserie i bandy. Dock inte mot Villa-Lidköping som därmed tappade sina första poäng. Faktum är att VBK var i ledning med 4-6 då bara två minuter återstod av ordinarie tid.

Villa-Lidköping hann dock med att både reducera och kvittera. Men direkt efter avslag på 6-6-målet ett sista anfall VBK. Johan Löfstedt slog till på halvvolley och Patrik Johansson drog in returen.

Matchen inleddes annars med två mål av backen Jesper Hvornum som ju varit sidostäppad några matcher. Han spelade till och med en match för allsvenska Åby-Tjureda. Men som kommit tillbaka på grund av många frånvarande VBK-spelare. Hvornum drog in en hörna till 1-1 och en straff till 2-2 i slutet av första halvlek vilket var halvtidsresultatet.

I andra halvlek drog VBK ifrån i målprotokollet till både 4-2, 5-3 och så då 6-4 genom bland annat tre mål av Joakim Andersson som plockade ner lyft från lagkamrater. Philip Lindqvist slog också in en retur.

Sedan den makalösa avslutningen där VBK gick segrande ur striden efter en heroisk insats. Detta var västgötarnas första poängtapp och segern innebär också att VBK seglade upp på slutspelsplats. Närmast möter VBK Tillberga hemma på onsdag.