MÅLFEST i Höglandsderby – nya serieledare i femman

Malmbäcks IF tog emot Höreda GIF på Önnemo i 8e omgången av Höglandsfemman på fredagskvällen. Det blev en målrik match med ett oväntat avgörande.

Höreda GIF har inte imponerat den här säsongen och är nära bottenstriden. Malmbäcks IF fortsätter, liksom ifjol, att tillhöra toppen.

Höreda inledde matchen bäst och var i ledning med 1-2 i halvtid men i andra halvlek kom MIF ut som ett helt annat lag och började rada upp målchanser. 2-2 kom efter fem minuter men blåstes av för offside.

Malmbäcks IF gav sig dock inte och med cirka 60 minuter spelade kom hela fyra mål på bara tre minuters spel. 5-2 och matchen avgjord. Höreda GIF fick in ett tröstmål och matchen slutade 5-3.

Höreda kvar i botten, nu bara en poäng från kvalplats. Malmbäcks IF tar över serieledningen, två poäng före Ekhagens IF och IF Eksjö (som dock har en match mindre spelad).