Målfest i Sapa Arena – Vetlanda BK gjorde det igen

Vetlanda BK gjorde det igen! 9-0 i andra hemmatchen i rad och spelade fullständigt ut Ljusdal i Sapa Arena. Vetlanda BK har nu hela 25-1 på de tre senaste matcherna.

[adrotate banner=”28″]
På nytt blev det alltså en målfest i Sapa Arena.
Och dessutom på nytt en mycket fin publiksiffra, 1302.
Vetlanda BK vann ju senast mot Kalix hemma med 9-0 och gjorde alltså en da capo i kväll.
Och det var aldrig något snack.
Redan efter 20 minuter hade 2 x Anatoly Suzdalev samt 1 x Joakim Andersson gjort 3-0 för VBK.
Det första målet efter en fenomenal uppvisning av Johan Löfstedt som åkte rätt igenom gästernas försvar och Suzdalev hade bara att slå in bollen i öppet mål efter att Ljusdals målvakt Jonas Svensson gjort en strålande räddning.

Löfstedt hade på nytt stor show och har på de senaste matcherna med råge visat att han är en av Sveriges bästa mittfältsspelare.
Nu svarade han för fyra målgivande passningar och ett mål.
Det sista på en flipp fram till 17-årige Filip Bringe som fastställde 9-0. Bringe gjorde därmed sitt andra elitseriemål, men det första den här säsongen.

Bringe matchades flitigt i andra halvlek av Vetlanda BK-tränaren Tommy Österberg som visar fin fingertoppskänsla i coachningen och låter alla vara delaktiga.
Som när han vid ställningen 6-0 och med kvarten kvar att spela bytte målvakt. Rutinerade Jonas “Skroven” Persson ut och unge Målillaprodukten Philip Svensk in som därmed fick göra elitseriedebut.

Vetlanda BKs mål gjordes av Joakim Andersson 4, Anatoly Suzdalev 2, Johan Löfstedt, Andreas Lysell och Filip Bringe.
Vetlanda BK har alltså 25-1 på de tre senaste matcherna, men nu närmast väntar betydligt tuffare motståndare.
På lördag möter man Hammarby på Zinkensdamm.
Självförtroendet bör det dock inte vara några problem med.