Nässjö Nyheter

Malmbäcksbo överklagar tingsrättens Bulgarienbeslut

En Malmbäcksbo som dömdes i april ifjol för bedrägeri och olovlig körning till skyddstillsyn och öppenpsykiatrisk vård. Eksjö tingsrätt vill nu sätta Malmbäcksbon i fängelse eftersom han vistats utomlands. Malmbäcksbon förvånas över rättens beslut och överklagar.

Enligt Malmbäcksbons advokat har Malmbäcksbon under fjolåret under längre tid befunnit sig i EU-landet Bulgarien för att där försöka ta körkort, enligt honom ett led i rehabiliteringen för att komma bort från brottslighet.
Under tiden har Malmbäcksbon varit i kontakt med Kriminalvården som kallat till ett par möten då Malmbäcksbon inte kunnat komma och ett par möten då han kunnat komma. Kriminalvården har inte sagt någonting om detta förrän beslutet i december ifjol om att varna Malmbäcksbon och förlänga tiden för skyddstillsyn.
Detta förvånar Malmbäcksbons advokat som menar att sådant beslut bara kan komma efter att någon misskött sig grovt. Malmbäcksbon har självmant tagit kontakt med Kriminalvården och med läkare som ordinerat medicinering, menar advokaten och överklagar därför till Göta Hovrätt.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook