Debatt Nässjö Opinion

”Malmborgs fastigheter en fara för hyresgäster och allmänhet”

”Malmborgs har slumfastigheter av en sort vi inte är vana att se här i Sverige, och jag kan lova att jag har tittat på många fastigheter i dåligt skick”, skriver Björn Johansson ordförande för Hyresgästföreningen region Sydost efter en inspektion av Nässjöföretagets fastigheter.

Malmborg menar att mina påståenden om bolagets bristande fastighetsskötsel är grundlösa. Efter att ha besökt fastigheterna kan jag konstatera att det är fastigheterna som är grundlösa.

Efter att jag uttalat mig i media om att jag anser att Malmborgs fastigheter visar bristande intresse för fastighetsförvaltning fick jag ett mail från Malmborg där han menar att jag ägnar mig åt förtal och smutskastning och att jag inte skulle ha grund för mina uttalanden. Jag litar på de hyresgäster som ringt mig och påtalat alla brister, men eftersom det var en allvarlig anklagelse från Malmborgs sida ville jag själv se flera av fastigheterna. Det visade sig vara värre än jag anat och långt bortom bara utseendemässiga brister.

Malmborgs har slumfastigheter av en sort vi inte är vana att se här i Sverige, och jag kan lova att jag har tittat på många fastigheter i dåligt skick. Malmborgs har hus utan fasader. Fasaden har helt enkelt ramlat ner från husen och riskerat att träffa fotgängare på trottoaren under. När ytskiktet lossnat har tegelstenar blottlagts och kan när som helst ramla ner i huvudet på någon. Vid mitt besök såg jag krossade rutor där man riskerar att skära sig och en fastighet där hela grunden var på väg ner i underjorden. Man undrar var Malmborg själv sätter gränsen för bristfälligt underhåll? I sådana fastigheter ska ingen behöva bo i dagens Sverige! Det är en skam för hela fastighetsbranschen.

Jag tar tillbaka mitt påstående om bristande intresse för fastighets förvaltning. Malmborgs är inget annat än en skandalvärd!

Björn Johansson, ordförande Hyresgästföreningen region Sydost

[adrotate banner=”6″]

[adrotate banner=”23″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

One Comment

  1. Tyvärr är detta inte den enda dåliga hyresvärden.
    Idag är det alldeles för lätt att skaffa hyresfastigheter och hyra ut lägenheter till folk, utan att ha varken kunskap eller ordentligt med pengar.
    Ändra reglerna så att det finns vissa krav på personer som köper hyresfastigheter.

Kommentarer avstängda