Man allvarligt skadad i lägenhetsbrand – utredning läggs ner | Höglandsnytt
Jönköping

Man allvarligt skadad i lägenhetsbrand – utredning läggs ner

Förundersökning klar gällande brand. Natten till den 13 september brann det kraftigt i en lägenhet i den farliga stadsdele Råslätt i Jönköpng. Förundersökningen avslutas eftersom det, enligt polisen, inte finns något som tyder på uppsåt eller oaktsamhet.

Natten mot den 13 september i år befann sig tre boende i en lägenhet på Råslätt. Alla tre upptäckte senare av att det brann kraftigt och lägenhetens utformning innebar att samtliga var fast på sina rum högt uppe på sjunde våningen.

Två kunde räddas ut med hjälp av räddningsstege och hoppkudde medan en persons rum var så utsatt av branden att han tvingades hoppa innan Räddningstjänsten var på plats. Hans rum låg i riktning mot fastighetens baksida vilket innebar att han slog ner i gräsmattan och skadade sig svårt.

Den svårt skadade mannen har återhämtat sig över förväntan och har nu kunnat höras, vilket, enligt polisen, inte var självklart från början. Polisens utredare besökte honom under tisdagen efter klartecken från läkare.

– Inledningsvis var vår bedömning att han troligtvis inte skulle kunna prata med oss men nu har vi kunnat få hans version. Det han berättar ger samma bild som de övriga vi hört, ingen av dem ser något som tyder på brott, säger förundersökningsledare Daniel Wangler på södra Vätterbygdens utredningsgrupp i ett nyhetsmeddelande.

Polisutredningen har innehållit förhör, platsundersökning med bland annat tekniker och brandhund, information från räddningstjänsten och insamling av vittnesmål. Allt pekar på ett häftigt brandförlopp som sannolikt startat i köket och sedan snabbt spridit sig genom hallen. Däremot har ingen brandorsak kunnat konstateras och utredningen läggs nu ner.

– Vi har arbetat brett för att se vad vi kunnat få fram men det finns inget som tyder på att branden varit anlagd eller något som styrker oaktsamhetsbrott. Eftersom vi inte har några fler utredningsåtgärder att jobba vidare med avslutar vi därför utredningen, säger Daniel Wangler.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook