Nyheter

MAN HITTAD NERGRÄVD I SKOGEN


Hovrätten dömer tre män för mord.

Hovrätten dömer nu tre män från Norrbotten för mord på en 29-årig man som i augusti förra året hittades nedgrävd i skogen vid Parakka. Påföljden bestäms till fängelse 16 respektive 17 år.

De tre männen, 30, 38 och 39 år gamla, dömdes av tingsrätten i januari i år för synnerligen grov misshandel och vållande till annans död, grovt brott, till fängelse 7 respektive 8 år. Två av männen dömdes också för brott mot griftefrid.

Åklagaren överklagade domen och ville att hovrätten istället skulle döma dem för mord till ett betydligt längre fängelsestraff. Även männen överklagade domen.

Hovrätten har i likhet med tingsrätten kommit fram till att männen agerat tillsammans och i samförstånd och att de även insett att det förelegat en avsevärd risk för att 29-åringen skulle dö.

Männen har utdelat kraftiga slag och sparkar mot 29-åringens huvud och kropp, utsatt honom för kvävande våld i form av att munnen försetts med en socka och tejpats samt avslutningsvis tagit ett armlås runt hans hals, vilket lett till döden. Till skillnad från tingsrätten anser hovrätten att det även är bevisat att männen varit likgiltiga inför 29-åringens död.

– Det är ställt utom rimligt tvivel att männen uppsåtligen dödat 29-åringen. Deras agerande är därför att bedöma som mord, säger hovrättspresident Erik Sundström i ett pressmeddelande.

Hovrätten är inte enig i sin dom.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook