Nyheter

Man ihjälskjuten i lägenhet – misstänkt frikänns

Puh. Man frikänns från åtal för mord efter sju dagar i rätten.

Södertörns tingsrätt har nu meddelat dom och frikänt en man som stått åtalad för bl.a. mord alternativt medhjälp till mord. Det gäller en händelse den 16 december 2018 när en person blev skjuten till döds i en lägenhet i Enskededalen, en av de många otäcka förortsområdena kring Stockholm.

Tingsrätten har i domen prövat påståenden om att den tilltalade begått flera brott, varav mord alternativt medhjälp till mord utgör den allvarligaste anklagelsen. Huvudförhandlingen har pågått i sju dagar.

Den avlidne personen blev skjuten med flera skott, bl.a. i huvudet och bröstet, i en lägenhet i Enskededalen den 16 december 2018 och avled på platsen.

”Enligt tingsrätten saknas det vidare helt bevisning för att den tilltalade har främjat mordet genom att bistå en okänd person med den information som åklagaren påstått. Åtalet beträffande mord alternativt medhjälp till mord har därför ogillats och den tilltalade har frikänts från dessa misstankar,” berättar rådmannen Claudia Vadaszi i ett pressmeddelande.

Den tilltalade döms dock för narkotikabrott och två fall av brott mot vapenlagen. Påföljden har bestämts till skyddstillsyn.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook