Jönköpings län Nyheter Småland

Man mördad inne på Folkets hus

Hovrätten för Västra Sverige dömer nu två män för mord m m i Rydöbruk i Hylte till fängelse 17 år respektive nio år.

Hovrätten har meddelat dom i ett mål angående bland annat mord, försök till mord och grovt övergrepp i rättssak på Folkets hus i Rydöbruk den 13 september 2017.

De två åtalade männen, 36 och 18 år gamla, döms båda för mord. Därutöver döms de för grov misshandel. En av männen döms även för grovt övergrepp i rättssak.

Hovrätten dömer, precis som tingsrätten, männen för mord. Liksom tingsrätten kommer hovrätten fram till att männen utövade det dödande våldet mot målsäganden tillsammans och i samförstånd med uppsåt att döda.

Båda döms därför som gärningsmän för brottet. Hovrätten anser också att det är bevisat att männen tillsammans och i samförstånd utövade våld mot ytterligare en målsägande men inte att de hade uppsåt att döda honom. De döms därför även för grov misshandel.

Tingsrätten dömde endast 36-åringen för detta brott. Därutöver döms 18-åringen på samma sätt som vid tingsrätten för grovt övergrepp i rättssak.

36-åringen döms till samma straff som vid tingsrätten, dvs. 17 års fängelse. Hovrätten, som dömer 18-åringen för ytterligare ett brott, bestämmer fängelsestraffets längd för honom till 9 år i stället för 8,5 år.

Båda männen ska betala skadestånd till den avlidnes anhöriga och till den andra målsäganden.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook