Man överkörd i Ekenässjön – Vetlandabo misstänkt | Höglandsnytt
Vetlanda

Man överkörd i Ekenässjön – Vetlandabo misstänkt

En 34-årig man från Vetlanda sitter sedan måndag kväll anhållen hos Höglandspolisen och är misstänkt för grov misshandel i Ekenässjön.

UPPDATERAD: Onsdag 10:40, Torsdag 11:40
Ett brottsoffer har vårdats på Höglandssjukhuset. Det handlar om en 44-årig man från Ekenässjön. Hans skador är inte allvarligare än att polisen kunnat förhöra honom.
Igår vid 16:15-tiden kom Vetlandabon på besök till Ekenässjön. Misstänkt och brottsoffer känner varandra på något sätt sedan tidigare. En dispyt uppstod och den blev våldsam.
Den misstänkte ska ha hoppat på brottsoffret och slagit ner honom. När 44-åringen låg ner ska misshandeln ha fortsatt med slag. Ekenässjöaren lyckades till slut ta sig upp och ut på gatan. Då ska 34-åringen ha hoppat in i sin bil och kört på 44-åringen.
44-åringen flög upp på motorhuven och fick en fot överkörd.
Polis lyckades gripa Vetlandabon och han anhölls av åklagare efter förhör.

UPPDATERING ONSDAG
Den misstänkte Vetlandabon satt fortfarande under onsdagen anhållen hos Höglandspolisen i Eksjö. Förhören och övrig utredning har fortsatt. Fallet kan gå till häktning senare i veckan.

UPPDATERING TORSDAG
Fallet har gått till häktning och åklagare har lämnat in en häktningsframställan till Eksjö tingsrätt. Inledningsvis kom uppgifter om att häktningsförhandlingar skulle hållas idag torsdag eftermiddag men bekräftat datum från Eksjö tingsrätt är imorgon fredag morgon. Fallet rubriceras alltjämt som grov misshandel.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook