Småland

Man påkörd och beskjuten

En man blev påkörd vid järnvägsstationen i Hultsfred under tisdagseftermiddagen. Efter kollisionen blev mannen beskjuten men inte skadad av skotten. Polisen jagar nu en man i en mörk Saab. Mannen kunde gripas under natten till idag onsdag efter tumult.

Påkörningen ska ha inträffat strax innan kl 14 i tisdags. Mannen som är i 40-årsåldern blev då påkörd med avsikt utanför järnvägsstationen i Hultsfred.
När mannen reste sig efter olyckan och försökte fly blev han beskjuten med ett skjutvapen. Ett eller flera skott ska ha avlossats men mannen träffades inte och måste inte till sjukhus.
Polisen jagar nu en eller flera misstänkta som ska ha kört en mörkfärgad Saab.
Ingen misstänkt har gripits.
Polisen har förhört brottsoffret.
”Han är välkänd av polisen. Men han säger inget”, säger Ulf Karlsson, informationsansvarig hos polisen i Kalmar, till TT.

Natten till idag onsdag kunder polisen gripa en man i 30-årsåldern efter intensiv spaning. Gripande skedde på vägen strax norr om Virserum och mannen hör hemma i Kronobergs län.
Vid gripandet ville mannen inte ge upp och polisen lät därför en av sina hundar attackera. Mannen blev biten av hunden och måste föras till sjukhus.
Polisen rubricerar det misstänkta brottet som mordförsök.
Mannen ska vara känd av polisen sedan tidigare.

[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook