Jönköpings län Nyheter

Ung man skjuten i Gislaveds problemområde

Strax efter klockan fyra i eftermiddags sköts en man med två skott i benet i ett problemområde i centrala Gislaved. Två män jagas nu av polisen. De försvann springande genom bostadsområdet efter dådet. Den skadade Gislavedsbon vårdas på sjukhus. Det kan röra sig om en uppgörelse mellan kriminella.

Flera Gislavedsbor blev vittnen till skjutningen mitt i det annars fridsamma bostadsområdet mitt i Gislaved vid fyratiden. Minst ett vittne ringde till polisen som ryckte ut till bostadsområdet med ett halvdussin patruller och hundar. Under kvällen har polisen sökt i bland annat ett intilliggande skogsområde.
Polisen vill inte gå ut med vilken typ av vapen eller på vilket avstånd mannen sköts. Polisen fortsätter sitt arbete under natten.
”Vi har genomfört stora utredningsåtgärder och fortsätter under natten med kraft och under morgondagen”, säger Lars-Gunnar Rydholm, förundersökningsledare.

Vissa uppgifter talar för att det rör sig om en uppgörelse mellan kriminella. Området Trasten där Gislavedsbon sköts är känt sedan tidigare som ett problemområde med hög ungdomsbrottslighet. Där finns också en flyktingförläggning. Huruvida skottlossningen kan ha anknytning till förläggningen är oklart.
Så sent som i somras blev en man skjuten i Gislaved, då på en cykelväg söder om centrum.

Flera skottlossningar med mord som följd har skett den senaste tiden i Malmö.
”Vi kan inte göra någon sådan koppling”, säger Göran Gunnarsson vid länspolisen kommunikationscentral.
Det råder inte heller någon fara för allmänheten, enligt polisens bedömning.

Polisen förhör nu vittnen och söker efter gärningsmännen men har ingen misstänkt och få spår efter förövarna.

”Vi behöver fler vittnen”, säger Lars-Gunnar Rydholm och uppmanar dem som sett något att höra av sig.

Brottsplatsen vid Västergatan 17 är avspärrad. På adressen där mannen sköts bor nästan uteslutande personer med ursprung i Mellanöstern, Nordafrika och Somalia.
Den unge skjutne Gislavedsmannen var vid medvetande när han fördes till Värnamo sjukhus men vårdas fortfarande för sina skador.
”Vad vi vet ser läget gott ut men det kan förändras”, säger Lars-Gunnar Rydholm, förundersökningsledare.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook