MAN SKÖT MOT UNGDOMSGÄNGET – döms till fängelse | Höglandsnytt
Nyheter

MAN SKÖT MOT UNGDOMSGÄNGET – döms till fängelse

En man döms för grovt olaga hot sedan han avlossat två skott i luften för att skrämma en grupp ungdomar som befann sig i närheten. Händelsen inträffade hösten 2016, nattetid i ett industriområde i Nordmaling. Påföljden bestäms till sex månaders fängelse, meddelar nu Hovrätten för Övre Norrland

De fyra ungdomarna mot vilket hotet riktades har berättat om hur mannen först sköt två skott i luften när de befann sig cirka tio meter ifrån honom och sedan ytterligare skott mot dem när de körde med bil från platsen. Ett flertal vittnen på olika platser i Nordmaling har hört två smällar vid den aktuella tidpunkten.

Hovrätten har ansett det bevisat att mannen avlossat de två första skotten i syfte att skrämma ungdomarna, som befann sig i närheten av en sport- och fritidsbutik mannen driver. Han hade kommit till platsen med anledning av ett larm som gått i butikens lager.

Mannen dömdes i tingsrätten även för vapenbrott, för att han förvarat vapen som tillhörde vapenhandeln på ett otillåtet sätt i sin bostad. Hovrätten frikänner honom från det åtalet.

Påföljden bestäms till sex månaders fängelse, eftersom det är ett så allvarligt brott att det inte är tillräckligt att fängelsestraffet ersätts med villkorlig dom och samhällstjänst. Mannen ska även betala skadestånd till de ungdomar som han hotade.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook