Nyheter

Man skottskadades vid bråk i Hultsfred

En 50-årig man blev skottskadad i bålen strax efter midnatt på marknadsplatsen i Hultsfred. Mannen fördes till sjukhus där han har opererats under natten. Polisen uppgav på lördagsförmiddagen att man inte kände till skadornas omfattning.

Efter gärningsmannens flykt till fots begärde Kalmarpolisen hjälp från Jönköping för att upprätta vägspärrar. Dessa gav dock inte något resultat.

Ännu på lördagsförmiddagen saknade man spår av gärningsmannen och man fortsatte  dels den tekniska undersökningen, dels förhör med vittnen. Huruvida man kunnat höra den skottskadade mannen är inte känt men föga troligt då man inte vet hur skadad han är.

Vittnesförhören förefaller inte heller ha gett något eftersom man inte kan säga något om var t ex offret är hemmahörande.

”Vi är inte vana vid den här typen av händelser i Kalmar län”, förklarade vakthavande befäl. ”Vi har inte de typer av gängbildningar som brukar för med sig skottlossningar.”—-Under fredagen rökskadades två män i samband med en brand i ett pannrum på spånskivefabriken Swedplan i Hultsfred. Det hela började med att het olja rann ut på golvet och började brinna med öppen låga.Räddningstjänsten lyckade snabbt släcka elden då sprinklersystemet gått igång. Men två män i personalen fick lättare rökskador och måste föras till sjukhus.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook