Debatt Opinion

Man trampar på småfolket

Jag har idag sorg Håkan Juholt avsattes som partiledare därför han var en god och omtänksam människa. Han vill bygga Sverige hand i hand. Bygga ett solidariskt och varmt Sverige ett land med konkurrenskraft och kunskap. Men det skulle byggas med Småfolksperspektivet.
Avsättningen betyder att man trampat på småfolket. Det är storfolket och maktgenerationen, de dåligt uppfostrade som gjort detta karaktärsmord.

Tyvärr i vårt land är det brist på uppfostrade människor som är artiga, har empati, kunskap, respekt och solidaritet. Det var min generation som skapade er därför vi älskade er så mycket. Vi trodde på att det samhälle som vi byggt och överlämnade i era händer skulle förvaltas av goda människor. Ni hade fått lite väl mycket: utbildning, trygghet, konsumtion och trodde att det skulle någon annan fortsätta ge. Vi curlade er….tyvärr. Vi gjorde er till de människor ni är.

Ni tror man kan bygga ett land på egoismen och individualismen. Det går inte. Det är endast i kollektiv solidaritet vi bygger ett gott land. Det goda landet börjar i hjärna och själen. Det är genom en god gemensam sektor som Sverige byggs starkt. Carema är ingen förebild det är en nidbild. Av det goda Sverige som vi överlämnade till er som ni skulle förvalta. Vad har ni gjort? Beviljat er själva förmåner ,tar pengarna från de fattiga.

Nu sitter ni väl på Stureplan, slickar er om mun och rapar självbelåtet efter ni förgjort en god människa. Det säger allt om er. Jag kan bara säga jag känner avsky. Tror ni i er enfald ni gjort något gott när ni lagt grunden till Sveriges fördärv. Får ni fortsätta blir detta ett ont land utan själskraft som saknar solidaritet och värme. Det är med dom orden man bygger ett kunskapsinriktat, konkurrenskraftigt och omhändertagande land lång från egoismen, individualismen och Caremaland….som ni hyllar.

Journalisternas ”drev” börjar mer och mer likna kristallnätterna. På den tiden skrek man ”juden, juden” idag skriker man förgör småfolket, hata småfolket. Dessa drev som söker sin näring ur fascistoida företeelser måste ersättas med intellektuell journalistik som saknas på ledarsidorna och nyhetsbevakningen.

Tyvärr blir det så när tidningar söker sin näring av profit, lösnummerförsäljning, gangsters, fyllos och journalister som varit straffade därför de missbrukat sitt ämbete. Då blir det inget gott Sverige.

Det finns hopp för Sverige vi är en stor koalition av människor, nämligen arbetslösa, sjuka, pensionerade, utstötta, förståndiga och insiktsfulla går vi samman då har vi makten i Sverige. Vi är närmare 25% av folket. Tar vi våra politiska och ekonomiska rättigheter i vår hand då blir det som vi vill. Rättvisan, solidaritet, jämlikhetssträvanden är ledord som vi skall bygga ett gott och långsiktigt Sverige på, ett Sverige som kan stå upp för att rädda klimatet och livsmiljön på rymdskeppet Tellus.

Vår uppgift är oändligt stor att restaurera brustna själars land. Själsliga värden som böja sig ner över en utslagen broder, viska orden ”om ingen annan älskar dig så gör jag och mina medbröder det”. När tanken hos de stora kollektiven blir till en själslig förbön där vi tillsammans uttalar orden låt oss bygga det varma Sverige. Ondska, egoism och individualism vik hädan in skall komma det varma omhändertagande Sverige.

Lars-Håkan Halldin

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook